Hundklipp för min shiba

Jag adopterade en hund förra året. En 2 årig Shiba Inu som är en liten, smidig hund som klarar sig mycket med bergig terräng, var Shiba Inu ursprungligen uppfödad för jakt. Det liknar och ofta misstas för andra japanska hundraser som Akita Inu eller Hokkaido, men Shiba Inu är en annan ras med en distinkt blodlinje, temperament och mindre storlek än andra japanska hundraser.

En Shiba fäller normalt under säsongsförändringarna och speciellt under sommarsäsongen. Borstar man ofta och tar hand om hunden ofta så brukar det vara hanterbart hemma. Jag brukar ta min hund till Wavedogs Trim & Hundcenter här i Stockholm när hunden behöver pälsvård. Wavedogs ligger i Älta som ligger söder om Nacka och väster om Solsidan, från den populära tv-serien med samma namn.

De flesta Shibas är ganska energiska och älskar att gå på promenader. De är inte så höga att de kommer att klättra upp i väggarna om de inte får daglig träning, men en Shiba-ägare bör ägna sig åt att utöva hunden, speciellt om hunden inte har en lämplig gård för att utöva sig själv. I allmänhet är Shibas inte massivt destruktiva om de lämnas ensamma när de når mognad, men vissa kan drabbas av separationsångest och borde kunna spendera tidsperioder, även när ägarna är hemma och på natten.

Du gillar kanske också...